معرفی رشته کامپیوتر

مقدمه ایی بر معرفی رشته کامپیوتر
پست معرفی رشته کامپیوتر برای علاقمندان این رشته و کسانی که دوست دارند در این مورد اطلاعاتی کسب کنند تهیه شده است. مطالعه و یادگیری علوم کامپیوتر امروزه بر کسی پوشیده نیست و علوم کامپیوتر علاوه بر این که خودش یک رشته مجزاست ولی بشدت در رشته های دیگر از حسابداری تا جانورشناسی قابل استفاده است.از همان ابتدا بگویم که مطالعه و تحقیق روی رشته کامپیوتر حوصله ، صبوری و علاقه خاصی می طلبد اگر در بخشی از آموزش های آن یا تکالیف برنامه نویسی آن گیر کردید یا سردرگم شدید به هیچ عنوان ناامید نشوید مبارزه با موارد این چنینی یک بخش عادی و ضروری از فرآیند یادگیری است.
در ضمن برخی از افراد از کودکی علاقه به رشته کامپیوتر دارند و وقتی بزرگتر شدند دوست دارند در این رشته ادامه تحصیل بدهند برای همین در دروس پایه این رشته یعنی ریاضی و زبان انگلیسی سعی می کنند که درک خوبی از آنها داشته باشند . زیر از این دروس به عنوان پله ایی برای دروس پیشرفته تر رشته کامپیوتر استفاده می کنند.
وابستگی علوم و صنایع مختلف به کامپیوتر
عصر حاضر عصر ارتباطات می باشد و این امر باعث پیشرفت سریع و وسیع تکنولوژی سخت افزار و نرم افزار شده است.در حال حاضر علوم و صنایع گوناگون در بیشتر زمینه ها به کامپیوتر وابسته می باشند به همین دلیل استفاده از امکانات کامپیوتری و ارتباط از طریق شبکه های کامپیوتری را ه های گسترده ای برای پیشرفت ایجاد می نماید و نیروی انسانی متخصص در این زمینه یک نیاز اساسی در مراکز تولیدی، صنعتی و خدماتی به شمار می آید.
راههای ورود به این رشته
- رشته کامپیوتر یکی از رشته های زیر مجموعه گروه خدمات در شاخه ی فنی و حرفه ای است که هر دانش آموز پس از طی کردن متوسطه اول می تواند در طی یک دوره سه ساله و در یکی از هنرستان های کاردانش یا فنی حرفه ای دیپلم کامپیوتر بگیرد .لازم بذکر است که کنکور هنرستان براساس دروس فنی و حرفه ای برگزار می شود و دانش آموزان کاردانش می بایست دروس اختصاصی را از کتاب های فنی و حرفه ای مطالعه کنند.
- راه دیگر ورود به این رشته این است که دانش آموزان در پایه دهم رشته ریاضی فیزیک را برگزیده و در کنکور شرکت می کنند.وهمانطور که از اسم این رشته پیداست دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب میشود بنابراین دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک میشوند باید به درس ریاضی علاقهمند باشند و توانایی لازم برای یادگیری مطالب مربوط به این درس را داشته باشند.
هنرجویان این رشته چه دروسی را می خوانند؟
- دانش آموزان ، دانشجویان و هنرجویان این رشته در طی دوران تحصیل با آموزش دروس مبانی کامپیوتر، سیستم عامل، برنامه سازی، زبان تخصصی،پیاده سازی بانک های اطلاعاتی، نصب و راه اندازی شبکه های کامپیوتری، طراحی صفحات وب اطلاعات لازم در ارتباط با علم کامپیوتر را فرامی گیرند و آماده ورود به بازار کار و یا ادامه تحصیل می شوند.
دروس 3 سال تحصیل در پایه های دهم ، یازدهم و دوازدهم هنرستان رشته کامپیوتر
1 - سال دهم هنرستان
– نصب، راهاندازی و نگهداری سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی (100 درصد عملی)
– تولید محتوای الکترونیک و برنامه سازی
– دانش فنی (1) (تئوری)
– نقشه کشی فنی رایانه (100 درصد عملی)
2 - سال یازدهم هنرستان
– کارگاه نوآوری و کارآفرینی
– فناوری و تولید
– اخلاق حرفهای
– برنامه سازی و تولید نرم افزارهای کاربردی
– نصب و راه اندازی و نگهداری تجهیزات شبکه و سخت افزار
3 - سال دوازدهم هنرستان
– پیاده سازی و طراحی شبکههای کامپیوتری
– طراحی و پیاده سازی پایگاه دادهها و وب
– تولید و پیاده سازی سیستمهای اطلاعاتی
– دانش فنی (2)
کارورزی متناسب با رشته در سال دوازدهم 120 تا 140 ساعت اجرا میشود.
توجه!- هشدار !
کارگاههای مدارس فنی -حرفه ایی عموماً مجهز به تجهیزات شبکه ، کامپیوترها و نرم افزارهای به روز متناسب با محتوای درسی همچنین وسایل کمک آموزش و انواع نمونههای قطعات سخت افزارهای قدیمی و جدید و… می باشند.
دانش آموزان رشته کامپیوتر چگونه ادامه تحصیل می دهند؟
دانش آموزان هنرستانی رشته کامپیوتر می توانند در مقطع کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) در یکی از دانشگاه های دولتی (آموزشکده های فنی و حرفه ای و موسسات غیرانتفاعی)، دانشگاههای آزاد(سما) و یا در مراکز علمی کاربردی در گرایش های نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات (IT) ادامه تحصیل دهند.همچنین دانش آموزان هنرستانی می توانند پس از گذراندن دوره کاردانی و کارشناسی در دوره ارشد و دکتری در دانشگاه های معتبری همچون دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر ادامه تحصیل دهد.و از این حیث هیچگونه محدودیتی برای هنرستانی ها وحود ندارد.
درس ریاضی و ارتباط آن با رشته کامپیوتر
رشته ی کامپیوتر برپایه ی علم ریاضیات بنا شده است برای مثال یک دانش آموز هنرستانی رشته کامپیوتر پس از ورود به دانشگاه، در مقطع کاردانی دروس ریاضی پیش ، ریاضی ۱ ، ریاضی ۲ ، آمار و احتمالات و همچنین در مقطع کارشناسی ناپیوسته دروس معادلات دیفرانسیل، ریاضیات گسسته ، آمارو احتمالات مهندسی و ریاضی مهندسی را باید بگذراند بنابراین این دانش آموز هنرستانی باید تلاش خود را علاوه بر دروس اختصاصی در درس ریاضی هم دوچندان کند تا در ادامه تحصیل به مشکلی برنخورد.زیرا همانطور که گفته شد این دروس به عنوان پله برای دروس رسمی و پیشرفته رشته کامپیوتر است.
درس های رشته ریاضی دبیرستان در طول تحصیل
عمومی
دین و زندگی ۲ و ۳ ، زبان فارسی ۲ و ۳ ، ادبیات فارسی ۲ و ۳ ، عربی ۲ و ۳ ، زبان خارجه ۲ و ۳ ، جغرافیای عمومی ، تربیت بدنی ۲ ، تاریخ معاصر ایران
اختصاصی
فیزیک ۲ و ۳ ، شیمی ۲ و ۳ ریاضی ۲ هندسه ۱ و ۲ ، جبر و احتمال، حسابان، مبانی کامپیوتر، آمار و مدلسازی
بازار کار و محصلان رشته کامپیوتر
یک هنرستانی در رشته کامپیوتر می تواند پس از اخذ دیپلم یا گذراندن دوره ی کاردانی به عنوان تکنسین فنی و یا پس از دوره ی کارشناسی و کارشناسی ارشد به عنوان مهندس طراح بانک های اطلاعاتی ، شبکه های کامپیوتری ، سایت های اینترنتی و برنامه نویس و یا مدیر پروژه در مراکز دولتی یا خصوصی مشغول به کار شوند.همچنین یک دانش آموز هنرستانی در صورت موفقیت برای اخذ مدرک دکتری تخصصی کامپیوتر می تواند به کارهای آموزشی و پژوهشی در قالب استاد یا هیئت علمی دانشگاه بپردازد.
با گسترش روزافزون دنیای تکنولوژی، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیاز به متخصصان کامپیوتر احساس می شود. امروزه یک مهندس کامپیوتر اگر در یک حوزه متخصص و علاقمند به کار باشد، هیچ وقت با مشکل بیکاری روبه رو نمی شود. به خصوص مهندسین نرم افزار فرصت های شغلی بیشتری داشته و برای کارکردن نیاز به امکانات و تجهیزات زیادی ندارند. فرصت های شغلی این رشته به حدی گسترده و متعدد است که نه تنها فارغ التحصیلان این رشته به راحتی جذب بازار کار می شوند بلکه دانشجویان دو سال آخر این رشته نیز می توانند وارد بازار کار شده و فعالیت کنند.
دوستانی که می خواهند در مورد رشته کامپیوتر در دانشگاه بیشتر آشنا شوند می توانند بر روی لینک زیر کلیک کنند:
پیشنهاد ویژه:
اکثر جوانان امروز دوست دارند ابزار کارشان کامپیوتر باشد اگر شما هم این چنین می خواهید بر روی لینک زیر کلیک کنید….
نتیجه مقاله معرفی رشته کامپیوتر
امیدوارم پست معرفی رشته کامپیوتر برایتان مفید بوده باشد.اگر تا حالا با کامپیوتر کار نکرده اید و آشنایی اولیه سیستم را ندارید اصلا نگران نباشید . اولا اصطلاحاتی مانند کامپیوتر ، اینترنت ، فناوری اطلاعات ، مبحث سایت و بنر های تبلیغاتی در سطح وب ، نرم افزارهای متنوع مانند فتوشاپ و …. اصطلاحات نوظهور هستند. دوما این که اگر آشنایی مقدماتی با این فناوری را ندارید می توانید بصورت کاملا رایگان مهارت و آموزش های اولیه را بدون هزینه های مالی و زمانی برای حضور در کلاسهای خصوصی و حضوری ، بدست بیاورید.
برای این کار روی لینک زیر کلیک نمایید…

مصاحبه حضوری تخصصی رشته مهندسی کامپیوتر
برای مصاحبه حضوری تخصصی رشته مهندسی کامپیوتر نشر رویای سبز برای خرید و مشاهده وویژگی کتاب کلیک کنید.
پیشنهادهای ویژه
به عنوان شخصی که سالهای پیش رشته ریاضی فیزیک را به عنوان رشته دبیرستان انتخاب کرده و در نهایت در دانشگاه سالهای سال در رشته کامپیوتر مشغول به تحصیل بودم به کسانی که وارد این حوزه می شوند توصیه می کنم که اگر قصد ورود به این حوزه را دارید از همان اول یک سیستم خوب برطبق نیاز و پول خود برای خودتان تهیه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.