عکاسی و انواع سبک های آن

عکاسی و انواع سبک های آن
در پست عکاسی و انواع سبک های آن یا محبوب ترین سبک های عکاسی یا انواع عکاسی شما را با چند دسته از محبوب ترین سبک های عکاسی آشنا می کنم. تا آخر پست با ما همراه باشید.
عکاسی یک هنر است؟یا علم؟
هنر عکاسی ، هنر ثبت لحظات و وقایع تکرار نشدنی است.
زمینه هایی که در آن عکاسی انجام می شود:
- عکاسی خیابانی : در این نوع عکاسی مستندساز به سوژه های روزمره نگاه می کند،که بدنه اصلی عکاسی را تشکیل میدهد.
- خبری یا فتوژورنالیسم:عکاسی خبری یا فتوژورنالیسم ثبت وقایع به صورت مستند گونه و بدون داستان پردازی و اغراق است.
- منظره:انواع پدیدههای طبیعی از حشرات تا کوههای یخی جزو عکاسی طبیعت محسوب میشود، چرا که فاقد حضور و تاثیرات انسان است
- حیات وحش: سبکی است که در آن توجه عکاس به حیوانات، موجودات زنده و طبیعت است.که از صحنه های غیر تکراری زندگی حیوانات و حیات وحش عکاسی میکند.
- پرتره:عکاسی پرتره به معنی عکاسی از چهره انسانها است.در عکاسی پرتره یا چهره نگار ، باید خصوصیات، خلق وخو و یا ویژگیهای خاص یک فرد برجسته شود، که این کار را با تغییر فرم های نورپردازی انجام میدهند. عکاس پرتره بیش از آن که به چهره فرد توجه کند، باید به آنچه که میخواهد از چهره فرد به مخاطب نشان دهد فکر کند. به این ترتیب در برخورد با عکس های پرتره معمولا احساس خاصی به مخاطب منتقل میشود که همان خواسته عکاس است.سلفی های امروزه هم نوعی عکس پرتره به شمار میروند، در واقع سلف پرتره هستند.
- طبیعت بی جان:به شیوه ای از عکاسی گفته میشود که در آن به ثبت تصویر از اشیاء بی جان و غیر متحرک پیرامون میپردازد.
برخی زمینه های دیگر عکاسی
- نجومی:عکس های اجرام آسمانی، توسط دوربین دیجیتال یا تلسکوپ ثبت میشوند.عکاسی نجومی به چند دسته تقسیم می شود.
- تبلیغاتی و صنعتی: دوستان عکاسی تبلیغاتی با عکاسی صنعتی فرق دارد.عکاسی تبلیغاتی نوعی عکاسی است که در آن به زبان تصویر بازاریابی میکنند. هدف از این نوع عکاسی جلب مشتری است ولی در عکاسی صنعتی تمرکز بر درک و دریافت اطلاعات است.عکاسی تبلیغاتی بدون شک سودآورترین نوع عکاسی در دنیای امروز به شمار میرود.
- مد ( عکاسی مدلینگ ):عکاسی مد که به آن عکاسی مدلینگ هم میگویند، در واقع شاخهای از عکاسی تبلیغاتی است که منحصرا در اختیار پوشاک، پارچه و زیورآلات است.
- معماری:عکاسی از سازه ها و بناها، عکاسی معماری خوانده میشود.
- ماکرو: یکی دیگر از سبک های عکاسی، عکاسی ماکرو یا ماکروگرافی است. این سبک به دلیل تنوع زیاد موضوعات و عدم احتیاج به استدیو از محبوب ترین سبک های عکاسی به شمار میآید!
- مفهومی: به شاخهای از عکاسی گفته میشود که در آن، هنرمند به دنبال خلق و انتقال یک مفهوم یا تفکر توسط یک عکس است.
- انتزاعی:نمیتوان تعریف مشخصی برای عکاسی انتزاعی ( یا آبستره ) ارائه داد.
- فاین آرت:فاین آرت یا هنر زیبا را نمیتوان سبک عکاسی نامید، چرا که قانون و یا روش خاصی برای چگونگی انجام آن وجود ندارد و هر آنچه که برای این نوع عکاسی لازم است ابتدا باید در ذهن عکاس شکل بگیرد. مثل عکاسی :
- ورزشی
- علمی
- هنری
پیشنهادات پست عکاسی و انواع سبک های آن
عکاسی هنر زیبایی است که با یادگیری نرم افزار فتوشاپ هنر خود را تکمیل کنید.
معرفی ویژه کتابهای مرتبط با عکاسی از ناشران معتبر

کتاب راهنمای کامل عکاسی
انتشارات : خانه هنرمندان نویسنده: گروه آموزشی نشنال جئوگرافیک

کتاب 101 نکته ی برتر عکاسی دیجیتال
برای نخستین بار، مایکل فریمن، عکاس و نویسنده مشهور بین المللی نکات کلیدی ای که در جهان عکاسی حرفه ای به آنها دست یافته منتشر کرده است. او براساس سالها تجربه در کتاب 101 نکته برتر عکاسی دیجیتال توضیح می دهد که چطور از دوربین دیجیتالتان به شکلی موثر و خلاقانه استفاده کنید و مثل یک عکاس حرفه ای کهنه کار عکس بگیرید. عکاسان با مهارتهای گوناگون- از مبتدی ها گرفته تا آماتورها و حتی حرفه ای ها- در این کتاب اطلاعات مفید بسیاری را خواهند یافت. مژگان الماسیان، مترجم این کتاب، فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی است و بیش از 15 سال در عکاسی تبلیغاتی و صنعتی تجربه دارد

کتاب درباره عکاسی (سوزان سونتاگ)
کتاب درباره عکاسی، اثری نوشته ی سوزان سونتاگ است که اولین بار در سال 1977 انتشار یافت. این اثر، پژوهشی ارزشمند درباره ی عکس ها و به طور کلی عکاسی است؛ هنری که دائماً تجربه و واقعیت را به هم گره می زند. سونتاگ در این کتاب به مفهوم «شفافیت» می پردازد و بیان می کند در زمانی که از هر چیزی می توان عکس گرفت و عکاسی، چارچوب ها و تعاریف هنر را دگرگون ساخته، بیننده قادر است یک عکس را آزادانه و بدون هیچ توقعی برای کشف معنای آن، از نظر بگذراند. این اثر که از شش مقاله ی جذاب و آموزنده تشکیل شده (از جمله مقاله ی به یاد ماندنی «در غار افلاطون»)، کاوشی ژرف و هوشمندانه درباره ی چگونگی تأثیرات عکاسی بر جامعه است.

120 نکته ی ضروری در عکاسی
اگر می خواهید عکسی بگیرید که محو نباشد (ایرادی که در اثر لرزش یا تکان خوردن دوربین پیش می آید)، ضروری است که دوربین خود را ثابت نگاه دارید. با بالا بردن سرعت شاتر می توانید احتمال لرزش دوربین را کاهش دهید. به این معنی که وقتی سرعت شاتر ۱:۱۲۵ ثانیه باشد، عکس نسبتا واضح خواهد شد. اما اگر در همین شرایط با سرعت مثلا ۱:۶۰ یا ۱:۳۰ ثانیه عکس بگیرید، لرزش احتمالی دست، تاثیر خود را در عکس نمایان خواهد ساخت. البته به خاطر داشته باشید درست مثل زمان تیراندازی، گاهی اوقات که انسان کاملا آرامش دارد، دست نمی لرزد ....
برای دسترسی به برخی کتابهای دیگر مرتبط با عکاسی می توانید به لنک های زیر مراجعه نمایید. و کتاب مرود نظر خود را انتخاب و سفارش دهید.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.